Rođendani su odlični kako bih isprobala nove ideje i recepte. Tako je bilo i ove godine. Mesecima sam smišljala šta bih mogla ove godine da pravim i tako je odluka pala na sledeće stvari:

  • Torta od kikirikija
  • Torta od pomorandže (Jaffa torta)
  • Čizkejk od šumskog voća
  • Bombice (2 vrste)
  • Maffini od šargarepe
  • Grisini (večiti hit kod dece)
  • Pita od pečurki i blitve
  • Ceđeni sok od pomorandže, šargarepe, jabuke i kruške

​Čitaj dalje…

Picture

Bombice u prvom planu

Picture

Naša Bejbi ispod rođendanskog stola

Picture

Rođendanski sto

Picture

Pita od pečurki i blitve

Picture

Pita od pečurki i blitve

Kada je čovek na sirovoj ishrani, vremenom prestane da ima potrebu za pripremom hrane, i dovoljno mu je samo celovito voće/povrće i jednostavni monoobroci. Deca to imaju urođeno. Čak i ona koja nisu na sirovoj biljnoj ishrani, ne vole previše kombinovanja. Kada imaju u tanjiru više namirnica većina će prvo pojesti jednu do kraja, pa preći na sledeću itd. To je idealno “kombinovanje”.

Ova pita je fenomenalnog ukusa i sigurno nešto što bih volela da sam pravila kada sam tek počinjala sa sirovom hranom. Tada bi mi godila veoma, jer podseća na tradicionalnu hranu. Veoma je jaka i zasitna. Recept će biti u mojoj najnovijoj knjizi koju pišemo muž i ja.

Torta od pomorandže je bila prva rođendanska torta, jer smo ove godine rođendan slavili iz 3 puta… F. je toliko zavolela pevanje Divan dan pesmice i duvanje svećica da sada to traži svaki dan. Ova torta je bila prva i nestala je odmah. Svi su tražili dva parčeta, i oduševljeni su. Veoma jednostavna , sa nekim tajnim sastojcima ali pristupačna svima. 
Recept će biti u najnovijoj knjizi koju pišemo muž i ja, a do tada vi možete da napravite ovu tortu od pomorandže.
Picture

Torta od kikirikija

Picture

Torta od kikirikija

F. smo nedavno upoznali sa ukusom kikirikija. Kupimo joj organski pa joj damo da jede jer je veoma dobar za decu u razvoju. Muž je veliki ljubitelj kikirikija, a ko može da odoli kombinaciji čokolade i kikirikija… Torta je bila pun pogodak, ali jedno parče zadovoljava dnevne potrebe za hranom… hahaha…
Picture

Čizkejk od šumskog voća

Picture

Čizkejk od šumskog voća

Napravila sam mnogooooo sirovih torti do sada, čak i čizkejkova, ali ova torta…. OVa torta je nešto najsavršenije što sam ikada probala… NAjbolja stvar kod nje, kako nisam ljubitelj zamrzavanja torti, i mislim da to nije ok, ova torta se uopšte ne mora zamrzavati da bi stajala. TO je po mom mišljenju jedna od bitnijih stvari, i nešto što se uvek trudim da postignem sa svojim receptima. Da ih “osposobim” da budu takve da ne moraju u zamrzivač da bi stajale. 

Ova torta se topi u ustima, a dodatak čokolade i šumskog voća je takva čarolija ukusa da se rečima ne može opisati. Recept će biti takođe u našoj najnovijoj knjizi.

Picture

Čizkejk od šumskog voća

Picture

Maffini od šargarepe

Mafini od šargarepe sa šlagom… mmmmm… Omiljen kolač mog deteta. Ona je polizala sav šlag sa svih mafina tako da skoro niko drugi nije ni probao.

Recept će biti u najnovijoj knjizi, ali vi možete napraviti i po receptu moje torte koja je već na blogu i youtube kanalu. 

Grisine su već poznati recept koji su mnogi od vas probali, a takođe nezaobilazni tokom ketering narudžbi. Zašto bi na stolu bili smoki, čipsovi i druge toksične stvari kada mogu ovi savršeni grisini? Recept imate OVDE.

Picture

Grisini

Bombice sam pravila takođe po novom receptu, koji će biti u novoj knjizi ali vi do tada možete da probate stari proveren recept kojim su svi oduševljeni. 
Eto za kraj, mi samo recite da li i dalje mislite da je nemoguće organizovati slavlje na prirodnoj biljnoj živoj hrani? Da li ovo ne izgleda isto(možda i bolje) nego tradicionalna hrana na rođendanima/slavljima? Ukus je fenomenalan, uverićete se sami kada probate bilo šta od recepata.

Znači nema razloga ni opravdanja da trujemo našu decu i da ubijamo tuđu. Potrebno vreme za pripremu svega ovoga je bilo nepuna 2 dana. Tako da drage mame/bake/tetke itd, probajte sledeći put da napravite ovakvo slavlje i uživajte u plodovima zdravlja vaše dece i čistoj savesti… 

Ako niste do sada pogledajte moj vlog o dečijim rođendanima

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail