Uskoro punim šest godina kao mama.

Kako se ne hranimo kao 90% stanovništva, bilo je naravno izazova. Manjih mogu reći, jer kako je dete starije tako su i izazovi veći. Najveći izazov smo imali oko gumenih bombona. Sve ostalo sam uspevala da napravim kod kuće u zdravijoj varijanti, ili bi pronašli zdravu zamenu koja već postoji na tržištu. Ah te gumene bombone, nekada su bile i moja zavisnost. Koliko sam ih samo kilograma i kilograma pojela dok smo živeli u Švedskoj. I to ne samo petkom, za fredags mys, već svaki dan u nedelji. Nije postojala šansa da detetu dozvolim da ih proba. Te užasno nezdrave i štetne bombone.

Ali onda jednog dana desilo se sledeće.

Tokom nabavke namirnica za radionicu u Sarajevu u Kanaa prodavnici zdrave hrane , ugledala sam zdraviju varijantu gumenih bombona na polici.

Oduševila sam se jer ću konačno moći da obradujem F. sa onim što znam da mnogo želi. Još kad je imala tri godine sam osvestila da ne vode nigde moje zabrane. Tekst o tome ima na ovom OVDE.  i da treba da nađem srednji put. Sad nakon tri godine sve je to mnogo produbljenije i moje granice su mnogo fleksibilnije. Moje poimanje svega je mnogo opuštenije. Mislim da sam izašla iz CRNO BELOG sveta.  Spominjala sam na društvenim mrežama i pisala malo više o svojim spoznajama o suplementima i o vitaminima. O tome da li trebaju ili ne trebaju, ove bombonice su došle kao naručene.

U pitanju su PEDIAKID proizvodi.

100% prirodan izbor suplemenata. Ono što mi je bilo najdraže jeste da nemaju želatin životinjskog porekla već prirodni pektin. Ne sadrže gluten ni laktozu. I sadrže prirodne zaslađivače. Veoma su ukusne. a imaju u sebi i potrebne vitamine za vaše dete, koje ponekad nije moguće nadomestiti samo kroz ishranu(ne može se malo dete naterati da pojede određenu količinu hrane koja u sebi ima to i to).

Tako da itekako su od koristi prirodni suplementi poput ovih.

Na taj način ste sigurni da je vaše dete unelo ono što treba bez obzira što nije pojelo sve na tanjiru. Ta spoznaja me je jako bolela dugo, ali to je samo jedan od razloga za potrebe suplementiranja. Ima ih još mnogo ali ne bih o tome sad ovde. Dođite na neku od obuka ili retreat pa ćete saznati sve neophodno. A možete se odlučiti i na online program 1na1 samnom pa ćemo u detalje.

Prljava igra industrije slatkiša

Oduševljeni ukusom i ponudom gumenih bombona, odlučili smo da uzmemo od svakog po jedan. Da nam to bude zdrava zamena za gumene bombone. Još jedna pobeda ove mame nad moćnom nezdravom industrijom slatkiša.Kako samo prljavo igraju, da koriste sve omiljene likove iz crtanih na koje su deca navučena i umotavaju ih u te ambalaže. A prodavnice sve do jedne igraju još prljavije i stavljaju to na kasu gde se roditelj mora hteo ne hteo zadržati. i onda kako bi izbegao tantrum deteta. (o tome treba posebna priča da se piše. šta je to u roditelju koji ne može da podnese da se dete rasplače i razljuti pred drugim ljudima. zašto imamo osećaj u stomaku kako će drugi da nas gledaju kao lošeg roditelja itd.) Uglavnom skoro svako kupi svom detetu tu štetnu stvar i onda se jede zbog toga.

PEDIAKID HVALA što postojite

Ja sam srećna da smo mi uspeli ovoliko dugo da izguramo bez tih zahteva i prohteva. A sada imamo razne tehnike koje primenjujemo kako ne bi napravili dete željno svega toga. a ujedno ne oštetili njen imuni sistem sa tim svim veštačkim bojama, aditivima, i šećerima.

Zato je odlično da postoje prirodni proizvodi na tržištu koji nam mogu pomoći da ne pravimo deci traume zabranama, a i da ujedno brinemo o njihovom zdravlju.

Dragi moji od srca vam preporučujem

PEDIAKID da probate ovaj proizvod i zamenite detetu one kupovne gumene bombone sa njima. Bombone možete kupiti u Kanaa prodavnici u Sarajevu ili naručiti na njihovoj online prodavnici.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail