" title="" rel="bookmark">

Picture

KAda sam bila na studijama u Americi, još dok sam bila totalno nesvesna zdrave ishrane moja omiljena poslastica je bila njihov nadaleko poznati “reesees” . To je za mene tada bilo nešto najukusnije što postoji. Ta kombinacija slatkog i slanog, čokolade i kikiriki putera, je bila nešto najbolje što sam ikada probala…Po povratku na Balkan mnogo mi je nedostajao taj reesees, pa sam kad god bi neko dolazio iz Amerike obavezno naručivala kilograme istog… Kada sam prešla na sirovu ishranu, to je jedna od prvih slastica koju sam poželela da napravim nakon što sam napravila svoju prvu sirovu čokoladu.

Poželela sam taj recept da podelim sa vama, iako ja nakon opširnog istraživanja više ne pravim ovo sa kikiriki puterom već sa suncokretovim puterom i pokušaću s bademovim. Jer nažalost je kikiriki poput soje preko 90% GMO.

Evo ga recept samo za vas:


Picture

Potrebna vam je: 

  • Moja čokolada
  • 1 šolja organskog sirovog kikirikija*
  • 1 s.k. suncokretovog ulja
  • prstohvat him.soli
  • kalupi


Priprema:

Za proces pravljenja čokolade pogledajte recept koji sam dole niže napisala.
Napravite sirovi kikiriki puter od kikirikija, ulja i soli, tako što ćete te sastojke sjediniti u multipraktiku i miksati sve dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Kada ste napravili  i čokoladu i kikiriki puter, u kalupe prvo naspite čokoladu pa zatim kikiriki puter pa opet čokoladu i ostavite u frižider da se stegne.
Nakon 1-2 sata izvadite i možete uživati u čaroliji ukusa.

Picture

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail