" title="" rel="bookmark">

Picture

Mnoge od vas su me pitale za ove uloške a kako ja već 39 meseci imam tu čast da me prijateljica ne posećuje zbog aktivnog dojenja, odlučila sam da dam svojoj zaovi na testiranje ove fenomenalne uloške. U nastavku sledi njeno iskustvo sa njima… Ulošci koje je testirala pravila je BAMBA mama.
Od trenutka kada sam se pretvorila iz djevojčice u ženu i dobila svoju prvu menstraciju počele su moje mjesečne patnje, bolovi i obavezan osip od uložaka. Pokušavala sam promjenom proizvođača, od onih najgorih i najštetnijih za kožu do onih “prirodnih“ međutim ništa se nije mijenjalo. To je trajalo jedan dugi niz godina sve dok napokon nisam saznala za platnene uloške od, zaista, prirodnih materijala. Dobila sam ih na poklon od moje snahe.

Prvi put sam sa osmijehom dočekala svoju mjesečnicu. Postoji mnooogo prednosti ovih uložaka a najbitnija je ta vezana za zdravlje, da ne remete prirodnu vaginalnu floru kao što to rade jednokratni, od ko zna čega napravljeni, ulošci koje smo do sada koristili. Jednokratni ulošci izazivaju svrab, osip, upale i čest su uzročnik gljivičnih infekcija, a to sa ulošcima napravljenim od najprirodnijih i najugodnijih materijala definitivno nećemo doživjeti. 

Picture

Postoje ulošci različitih veličina, od onih koji služe kao dnevni do onih za najobilnije cikluse. Mada, oni su svakako i višenamjenski po mom mišljenju jer su tanki ( rubovi su tanki i nisu vidljivi ispod odjeće, čak i one uske ) tako da samo jedna veličina može biti namijenjena i za dnevne uloške a sasvim dovoljne je veličine da bude i za standardni ciklus.
 
Gornji dio je šiveni pamučni, organski bambus ili velur a donji dio je bijeli sloj PUL-a koji ne propušta.
Ulošci se kopčaju na drikere što je praktično za razliku od jednokratnih koje kada jednom zalijepite nema odljepljivanja dok ne želite da skroz promijenite uložak.

“Najteži” dio vam se vjerovatno čini pranje ovakvih uložaka, međutim i to je vrlo jednostavno, mnogo jednostavnije nego trčati do prodavnice kada vam nestane zaliha.  Korišteni uložak isperete hladnom vodom, zatim potopite u vodi, isto tako hladnoj, i ostavite malo da odstoji tako i zatim u mašinu na pranje, iako je možda najbolje ručno ukoliko vam vrijeme dozvoli. Ukoliko i dalje ostane flekica nije ništa nerješivo, okačite na štrik i okrenite taj dio prema suncu i sunce će riješiti sve.

Platneni ulošci su jednostavniji za korištenje, imaju mnoooogo manji negativni uticaj na okoliš, finansijski isplativiji ( prosječna žena tokom svog života promijeni 16 000 jednokratnih uložaka, mi ne želimo biti prosječni, želimo biti posebni i zdravi! ), postoji mogućnost izrade u raznim bojama i dezenima što definitivno utiče drugačije na mozak žene jer nam uljepšaju one dane i daleeeko veća udobnost nošenja.

Također, koristim ih već 7 mjeseci i iz ličnog iskustva mogu da kažem da utiču na menstrualne bolove i grčeve, dužinu trajanja krvarenja ( smanjuje trajanje za 1 do 2 dana), ne stvaraju nikakve neugodne mirise i definitivno spriječavaju nastanak bilo kakvih infekcija, osipa i slično. Napokon se osjećam ugodno i udobno tokom tih dana svakog mjeseca.

Ako želite da naručite i vi za sebe ove uloške kontaktirajte Amru putem njene FB stranice, putem mejla, ili na telefon.

​Prilikom kontakta obavezno se pozovite na Školu NeKuvanja 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail