" title="" rel="bookmark">

Picture

Da li možete da zamislite izlet u prirodu sa kolicima za bebu? Sada mislim na izlet u netaknutu prirodu, u šumu, na livadu koja ima uspone i padove?! Ja ne mogu i nisam mogla ni pre nego što se F. rodila. I tada sam znala da s tim što postajem mama to ne znači da period njenog odrastanja ću morati da se odreknem divnog užitka planinarenja ili livadarenja… Tako da smo pre nego što smo uzeli kolica, kupili maramu za nošenje bebe. Da htela sam sama da je sašijem, i to mi je bio jedan od DIY projekata ali nisam uspela jer sam već bila 9ti mesec trudnoće i materijal koji mi je trebao je bio skuplji nego da sam kupila novu tako da mi je mama kupila i sprečila moj projekat pravljenja.

Ta marama… 


Picture

…je zajedno sa pamučnim pelenama najbolja investicija koju smo napravili otkako se F. rodila. S obzirom da je F. striktno dojena beba do 6tog meseca, ma i dan danas je maltene samo na mom mleku uz izuzetak ZKS i sada već i voća, marama mi je puno značila u fazama njenih skokova u razvoju kojih je bilo puno. Kada je samo želela da se nosi i da bude uz mene.. Tada bih je montirala u maramu i po ceo dan smo znale tako da provedemo i da ujedno ja odradim sve što trebam a da ne uskraćujem svoje dete mog prisustva i dodira koža uz kožu. 

Ugl. napisaću jednom ceo novi članak o marami za nošenje, o platnenim pelenama, preporučiću vam najbolje šivalice po meni, kako marame tako i pelena… Sada da se vratim na temu. Juče je bio tako divan dan, tata slobodan, i odlučili smo da idemo u jedan od netaknutih delova grada Sarajeva. 
Otišli smo na Skakavac(nismo stigli ni blizu njega, ali bitno je da smo bili u prirodi sa našom ćerkicom). 
Ono što me je veoma razočaralo i nateralo na razmišljanje i ispiranje mozga mom mužu juče je činjenica da nema nijedne slobodne, otvorene za javnost livade u tolikoj prirodi. Da bi uživali kao što smo uživali mi smo morali da “upadnemo” na nečiji posed jer sve te livade koje zjape prazne godinama su ograđene… Sve je to nečije… A tog nekog nema, ili ga to ne zanima.. One koje zanima prodaju te livade po abnormalnim cenama, tolikim da vam se zavrti u glavi… 
No, mi smo bili odlučni da provedemo dan sa F. na livadi tako da smo “pozajmili” nečiji posed za to i prostrli ćebence, nabrali koprive, jagorčevine, maslačka, ljubičice, pustili F. da se igra sa zemljom, da dira mrave, kopa rupe, bere cvece itd… Bili smo jedno s prirodom i taj izlazak nas nije koštao ni jedne jedine marke.
Možete li vi da se setite kada ste poslednji put  izašli sa porodicom bilo gde  a da niste potrošili ništa novca?

Pokušajte, izazivam vas da izađete i da NE Potrošite ništa… Verujte mi moguće je i osećaj je bolji nego ijedan… 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail