" title="" rel="bookmark">


tinyhouse

naša brvnara
Kada sam kreirala u mislima naše prostranstvo ljubavi znala sam da će kuća biti od prirodnih materijala… Moja kuća iz snova i ono što ću ja napraviti svojim rukama je kuća od blata. Mom mužu se ta ideja nikako nije sviđala i smatrao je imaginarnom, te smo kao kompromis došli do toga da napravimo brvnaru. 

Meni je ostala moja kuća od blata u planu za pravljenje kada se konačno preselimo na naše prostranstvo. O tome ćete čitati i moći ćete gledati klipove, jer ćemo to sve snimati i postaviti na naš youtube kanal. Ali o tom potom… 

Da se vratimo na brvnaru… Kada smo kupili naše zemljište kreirali smo zajedno u mislima kućicu od drveta. Cene istih su bile mnoooogo veće od našeg budžeta, tako da nam je samo preostalo da otpustimo i pustimo univerzumu da nam pošalje našu kućicu kada budemo spremni za nju…

tiny house

početak radova
tiny house

radovi na brvnari
Tih dana smo oboje istraživali po internetu i gledali slike malih kućica, i oduševljavali se kako u tako malu kvadraturu sve može da stane. Vizija nam je bila ista i tako se i dogodilo, muž je pronašao brvnaru na oglasima, polovnu, nikada korištenu samo sklopljenu za cenu koja je bila tačno onoliko koliko smo mi imali da izdvojimo. Sve se završilo u par dana, i za manje od 10 dana mi smo imali i postavili našu malu brvnaru na prostranstvo ljubavi.

Brvnara je imala samo četrnaest i po kvadrata, ali smo mi dogradili galeriju još desetak kvadrata i dobili malu kućicu od dvadeset četiri i po kvadrata. Počele su da se pojavljuju informacije po internetu kako je dvadeset i četiri kvadrata idealna kvadratura za čoveka i kako mu ništa veći prostor nije potreban.

S obzirom da imamo imanje od 6500 kvadrata na kojem ćemo provoditi svaki minut našeg vremena, to malo kvadratića nam je savršeno za život u kući.

prostranstvo ljubavi

ulaz na imanje
Tad je počeo moj “downsizing” i ujedno i rad na sebi, jer sam od trinaeste godine skupljala odeću i razne neke stvari koje su mi samo stajale u ormaru a nikada ih nisam koristila. 

Od velikog američkog plakara punog odeće i obuće, torbi i drugih gluposti, dovela sam sebe do 2 police i 2 ofingera odeće. Taj osećaj kada sam izbacila 4 velike vreće za đubre stvari je neverovatan. Preporučujem svima da to urade. Tako je oslobađajuće, ne biti rob stvarima. Od mnogih stvari sam napravila jastučnice, i ostavila ih za neke druge svrhe, jer sam veliki pobornik reciklaže svega.

U našoj novoj kućici ćemo imati kupatilo, wc, dnevni boravak, kuhinju, spavaću sobu i deo za odlaganje. Zvuči neverovatno da je to sve moguće u 24 kvadrata zar ne? 

Rad na kući još traje i verovatno će trajati i kada se preselimo, jer mi za sve skupljamo novac i odvajamo pa radimo jedno po jedno… Budžet se istrošio na velike investicije(zemljište i brvnarica).

Ovde planiram da vam postavljam slike napretka rada na kući, i da vam pišem o našim dogodovštinama u prirodi. A kada se konačno preselimo, tada ćemo napraviti ili posebnu web stranicu ili nešto slično gde ćete moći da se najavite i dođete u posetu i vidite kako i gde mi živimo…

Moći ćete da dođete i da budete naši gosti, da nas posetite ili da dođete da radite sa nama, učite o životu u skladu s prirodom, o sirovoj hrani, da istražujete okolinu i ko zna možda postanemo komšije…  Možda vam se toliko svidi kod nas da nikada ne poželite da odete i vi se odlučite na taj korak…

Na korak izlaska iz sistema…


prostranstvo ljubavi

naš komšiluk
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail