Knjiga: Povratak sebi

Knjiga o mom povratku sebi, koja će vam poslužiti kao vodič o životu u skladu sa prirodom.

Knjiga je pisana kao dnevnik, koji sam vodila tokom prve godine života na našem imanju, sa retrospektivom na godine koje su prethodile odluci preseljenja u prirodu.

​U njoj je dosta iskustvenih činjenica potrebnih onima koji su već na korak od ovoga što smo mi uradili.

U poslednjem delu knjige se nalaze saveti i naše lično iskustvo, kako smo napravili brvnaru, sproveli struju i vodu u nju i na imanje. Kako smo sadili baštu i potpuna dokumentacija naše borbe sa institucijama Republike Srpske oko lova u našem naselju.

Knjiga nema fiksnu cenu, već imate mogućnost da vi meni uplatite neku vrstu donacije za moj trud i rad, a kao zahvalnost za to ću vam ja poslati knjigu.  Želim da naglasim da nijedna donacija nije mala, i da ne postoji takva stvar kao što je mala donacija.

Knjiga: Biljni (ne)kuvar

Predstavljam vam knjigu koja je balans svega o čemu pričam vež dve godine.
Knjiga sa receptima 100% prirodnim i zdravim(kuvanim i sirovim), jer u njima nema niti  životinjskih niti industrijskih proizvoda.
Knjiga koja ukratko sadrži savete koji će vam biti zlata vredni u vašem prelasku na biljnu ishranu.
Knjiga koja je oličje mog trenutnog stanja i mira.
Jer biti u miru sa sobom i sa svojim bližnjima je ono što je mnogo bitnije od 100% sirove ishrane.
Knjiga koja je oličje mog prihvatanja svih ljudi kakvi god oni bili i šta god oni jeli…
52 recepta koji će vas oduševiti i zadovoljiti.

Knjiga nema fiksnu cenu, već imate mogućnost da vi meni uplatite neku vrstu donacije za moj trud i rad, a kao zahvalnost za to ću vam ja poslati knjigu.  Želim da naglasim da nijedna donacija nije mala, i da ne postoji takva stvar kao što je mala donacija.

Knjiga: Biljna ishrana za bebe i decu

Ova knjiga je plod dvogodišnjeg istraživanja na polju biljne ishrane i primene spoznatog. U nedostatku knjige ovakvog tipa na našim prostorima odlučila sam da je napišem.” – autorka

U ovoj knjizi naći ćete odgovore na pitanja da li je sirova biljna ishrana za bebe i decu? Da li je biljna ishrana dovoljna da se vaša beba razvije u zdravo dete? Koje namirnice kada možete da uvedete? Kako su se drugi roditelji odlučili na ovaj vid ishrane? Kako su izlečili svoju decu sirovom biljnom ishranom? Kako sačuvati dete od prehlade i čestih poseta doktoru zbog zapušenog nosa i kašlja? Kako hraniti dete biljnom hranom bez obzira na osudu okoline? Kako pravilno kombinovati namirnice? Na kraju knjige naći ćete razne biljne recepte i ideje za mnoga jela.

”Čvrsto verujem da ljubav i pažnja koju mu pružamo svakodnevno utiču i te kako pozitivno na njegov razvoj. Hrana je delić te vrlo jednostavne slagalice koju mnoge porodice primenjuju. ” – Jelena Đoković

Knjiga: Recepti škole NeKuvanja

Prvi deo knjige recepata Škole NeKuvanja sa 60 recepata.
Ono po čemu je ova knjiga specifična I drugačija od ostalih knjiga recepata sirove hrane, je što je ona prilagođena našim prostorima, odnosno pretežno se koriste namirnice koje uspevaju kod nas I lako ćete ih pronaći ili uzgojiti. Takođe, skoro svi recepti su niskobudžetni I nisu potrebna velika ulaganja u materijal za jela. S obzirom da ni u jednom receptu nema industrijskih proizvoda, veštačkih šećera I životinjskih proizvoda to ih čini veoma pogodnim za ishranu beba I dece.

​Knjiga nema fiksnu cenu, već imate mogućnost da vi meni uplatite neku vrstu donacije za moj trud i rad, a kao zahvalnost za to ću vam ja poslati knjigu.  Želim da naglasim da nijedna donacija nije mala, i da ne postoji takva stvar kao što je mala donacija.

Knjiga: Kako zdravo smršati?

Moja druga knjiga Kako ZDRAVO smršati, naglasak na ZDRAVO, zato što nažalost danas je ljudska rasa predebela… Zbog te debljine, oboljevamo, a debljamo se zato što jedemo smeće i otrove… Ta debljina, razara veze, brakove, razara umove, pravi komplekse, uništava osećaj samopouzdanja, jer nažalost ali postali smo površna rasa. Postali smo površni, gledamo na izgled prvo pa ona na sve drugo…
Knjizi sam dala naziv vezan za mršavljenje jer znam da će je tako svi procitati, dopreće do većeg auditorijuma, znam da će tako poželeti da je pročita i ona devojka od 17 godina koja se muči sa kilažom, i zbog toga je ne gleda dečko iz drugog razreda, a pročitaće je i ona gospođa srednjih godina, koja želi da se popne na sprat bez da se zadiše… A kada počne da je čita, tada će videti da nije stvar u debljini već u hrani koju jedemo… I tada put počinje… Tome se nadam…

Knjiga nema fiksnu cenu, već imate mogućnost da vi meni uplatite neku vrstu donacije za moj trud i rad, a kao zahvalnost za to ću vam ja poslati knjigu. Želim da naglasim da nijedna donacija nije mala, i da ne postoji takva stvar kao što je mala donacija.

Knjiga: Kako početi sa sirovom hranom

Moja prva knjiga U kojoj ćete naći ukratko o tome kako početi sa sirovom ishranom. Opisani su koraci koje trebate preduzeti, kao i stvari koje treba da raščistite sami sa sobom kako bi uspešno započeli svoj novi život.  Knjiga je besplatna i moj je poklon svima vama, zato što pratite moj rad.

Knjiga: Presno Gurmanski

Knjiga moje drage prijateljice Olivere, verovatno najiskusnije osobe po pitanju sirove biljne ishrane na našim prostorima.
U knjizi ćete naći pregršt recepata i saveta potrebnih za prelazak na biljnu ishranu. Svi iz BiH mogu knjigu naručiti kod mene.

“Drugo prošireno izdanje zbirke recepata gurmanske presne hrane – ultimativni vodič za nabavku namirnica, gajenje klica i mladica, ceđenje sokova, nabavku aparata i kompletna zbirka recepata od jednostavnih jela preko namaza, soseva, presnih supa, jela od povrća, krekera do torti i presnih slatkiša.” – autorka

Knjiga: Hvala, ne kuham

Knjiga moje prijateljice Marine za koju ona kaže sledeće:
“​Ova knjižica je koncipirana tako da vas usmjeri putem dugoročnog uspjeha na sirovoj i zdravoj prehrani, a da usput sačuvate i psihičko zdravlje. Daje vam izravan uvid u ovaj način prehrane iz osobnog iskustva kojeg sam stekla kroz godine eksperimentiranja i istraživanja (na sebi).
Recepti su prilagođeni našem podneblju i koriste domaće, sezonske i lokalno uzgojene namirnice (ima koja banana, istina, ali napominjem da samo koristim fair-trade i eko banane, te i vas ohrabrujem da činite isto. Zbog karme…), bez ulja, rafiniranih sladila i super-hrane. Jer sva lokalno uzgojena, organska, svježa i zrela hrana je super-hrana! “