" title="" rel="bookmark">

DA, to vas pitam gde kupujete voće i povrće? Na pijaci, u supermarketima, kod preprodavaca na ulici, ili u malim granapima? Nadam se da većina vas odgovori na pijaci… Međutim, i na pijaci postoje varijacije kod koga treba a kod koga ne treba ni pod razno kupiti.. počelo je dosta da se piše po portalima na ovu temu i to je super, jer narod postaje svestan, međutim ja kako mogu da primetim kad odem na pijacu narod i dalje kupuje ono lepo, veliko, šljašteće voće i povrće…. Ja kupujem na pijaci, na ciglanama u Sarajevu, ali ne na onom velikom delu, nego na malom delu, za koji većina vas verovatno i ne zna, postoji seljački deo, gde dolaze ljudi koji prodaju svoje voće i povrće i većina ih se kune da ne prska i ne tretira ni sa čim, al eto mi smo ipak izabrali jednu tetu, i ona je naš dobavljač svega sezonskog… Teta Jasmina na seljalčkom delu pijace na ciglanama ima moju toplu preporuku… Međutim s obzirom da sam ja neverni Toma i po pitanju toga da ona ne prska ni sa čim, ja za svaki slučaj kad god dođemo kući potopim sve u Zeolit i mirna sam.. Dok nisam nabavila Zeolit koristila sam mix sode,vode i sirćeta… Napisaću vam tačan recept za to u nekom drugom postu.. A kada smo u Beogradu, tada kupujemo subotom na organskoj pijaci, ili u biošpajzu u starom Merkatoru… Tamo je malo lakše jer postoje nalepnice za organsko i onda ne moram da se brinem dal je prskano ili ne.. 
Konzum bojkotujem uveliko kao i male radnjice, koje znam da kupe u konzumu i preprodaju kao i ulični prodavci… Ponekad kupimo u Bingu, stvari poput avokada, ananaasa, narandži, banana itd.. ono što znam da nema kod nas, pa svakako i to potopim u zeolit… 

Na sirovoj ishrani je veoma bitno gde kupujete voće i povrće, i morate paziti da je organsko da nije GMO, i da nije tretirano pesticidima..